30-12-2008

Eindelijk internet

Lunch met 3 gitaarbouwers: Jacky, Almaz, Karel

De eerste gitaren uit de workshop zijn klaar

De blog updaten

Voorhistorische hagedis in onze tuin


Theorieles






The other side of Kinshasa


Guitar builder Socklo plays his own instrument






Almaz legt het ons allemaal uit - het duurt even voor we het begrijpen...

We kunnen kort zijn: Kinshasa, een tropisch zwoel oord vol nadrukkelijke extremen.
Het ene moment ben je omringd door warme vriendelijke mensen (het soort dat bij ons niet bestaat), het andere moment ben je in een straat vol potentiële overvallers. Mensen die hun menselijkheid verloren zijn in dit land met zijn verschrikkelijke geschiedenis die altijd maar doorgaat...

Verder hebben we het hier zeer zwaar... naar onze zin.
Zondag zijn we ( we = Karel, Jacky en de 2 mensen van Music Fund: Lucas en Messa) een paar lokale gitaarbouwers gaan bezoeken die er in slagen om met de meest primitieve middelen instrumenten te bouwen die ook betaalbaar zijn ( 35$ na lang sparen) voor mensen die ronduit arm zijn en die elke dag opnieuw moeten zien te overleven. We ontmoeten in de achterbuurten ( Kinshasa is eigenlijk één grote achterbuurt op enkele rijke stipjes na) ook enkele zéér goede muzikanten waaronder Jupiter die morgen moet spelen op de Duitse ambassade. We worden dan ook daarvoor meteen geïnviteerd !
Zondagavond naar het andere uiterste: We worden uitgenodigd bij een welgesteld zeer vriendelijk Belgisch koppel in de residentiële buurt. Het eerste wat ze vragen: zin om even te zwemmen? Als we het zwembad zien en de tuin zien met uitzicht op de fameuze Congo-rivier zou het oneerlijk zijn om neen te zeggen! We doen dus ons zwemmeke in een perfecte setting terwijl kolibries en andere rare vogels ons vermaken. De rest van de avond id dito...

Maandag zijn we onze workshop begonnen (daar kwamen we eigenlijk voor - bijna vergeten) in het L'INA, het conservatorium van Kinshasa, gehuisvest in het oude Sabena-hotel.
We hebben toegewijde en aangename leerlingen die we in sneltempo leren hoe herstellingen te doen.
Maandagavond naar het tuinfeest op de Duitse ambassade dus... ook niet slecht. Vooral de live-muziek is fantastisch. Misschien die groep eens uitnodigen voor een Rencontre op het Cmb ?

Dinsdag, vandaag dus. Eindelijk internet zodat we dit op de blog kunnen zetten.
We geven onze workshop van 10 tot 16u en vanavond mogen we terug naar het koppel van zondagavond. Dit keer mét live-band om het privé-feestje op te luisteren.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

ZIET ER FANTASTISCH UIT; MAURICE IS ZO BLIJ MET DE FOTO S? HIJ WIL ER CONTINU NAAR KIJKEN EN IK MOET UITLEG GEVEN;;;

KUS VAN ONS

Anoniem zei

Hey Jacky en Karel,
Jullie zijn goed bezig!!!!
Het is echt een andere wereld waar jullie nu terecht zijn gekomen.
Prachtige foto's.
Ik wens jullie nog een fijne tijd toe.