31-12-2008

De aanloop naar 2009
woensdag 31 december
Wat voor ons betekent dat we maar een halve dag te werken hebben. De hele stad heeft de tijd nodig zich op te maken voor de nacht. Dus ook onze studenten .

Gisterenavond een huiselijk gezellig concertje meegemaakt bij Flori, de Belgische man in wiens zwembad we vorige keer mochten duiken. Kinshasa blijkt vol fantastische muzikanten te zitten. Het is hier voor ons een luxe om al die mensen te leren kennen (en vooral: te horen spelen). Blijkt dat de twee gitaristen die gisteren speelden zelf in de tijd ook zijn begonnen op de gitaren van Almaze en Soklo, de twee bouwers met wie we hier samenwerken. 
Deze middag leren we onze mensen een gitaar herfretten. daarna werken we eventueel nog wat door aan de inrichting van het atelier.
Het ziet ernaar uit dat we vanavond het ware nachtleven van Kinshasa gaan verkennen, zijnde een "quartier un peu sauvage", vol bars, cafés en vooral véél mensen die er volledig voor gaan. Daarover later bericht...
Wat de stad betreft: Kinshasa is eigenlijk één grote vuilnisbelt met open riolen. Jacky mocht dit aan den lijve ondervinden: is hier alsof het de gewoonste zaak van de wereld is in een open riool(tje) gevallen. Als doop kan dat tellen...

Wat het weer betreft: kort en bondig: zalig warm, geen regen, "alles vom feinsten".



Geen opmerkingen: